TwitterFacebook
    Zonwerende folies Warmtewerende folies Energiebesparende folies

Spiegelfolie

persoon-foto.jpg15-06-2017 - Natale Dorigo

spiegelfolie

De naam zegt het eigenlijk al: privacyfolie, in de volksmond vaak spiegelfolie genoemd, zorgt ervoor dat u meer privacy heeft. Wel naar buiten kijken, maar overdag geen inkijk van buiten naar binnen.

Waarom de naam spiegelfolie?

In de spiegelende folie is een flinterdun laagje metaal verwerkt, dat zorgt voor een reflecterend effect. Dit wordt ook wel het one-way vision effect genoemd of het spiegeleffect, zoals we bijvoorbeeld kennen van geblindeerde auto’s. Dit dunne laagje maakt het ook moeilijker om door het glas heen te breken of te vallen.

Zonwerend en warmtewerend

Spiegelfolie is de ideale raamfolie voor panden die veel last hebben van zoninval. Nooit meer overdag de gordijnen dicht, uw beeldscherm niet kunnen lezen door weerkaatsing van de zon en de airco op volle toeren! Al onze privacyfolies zijn zonwerend en warmtewerend. Ze blokkeren 99% van de UV- en meer dan 90% van de warmtestralingen. Dit houdt niet alleen grijpgrage gluurders op afstand, u bespaart ook energiekosten doordat u de warmte buiten houdt.

Isolerende spiegelende folie

En zelfs in de winter heeft u voordeel van het spiegeleffect. De spiegelfolie werkt namelijk ook isolerend op uw raam, waardoor het op koude dagen juist warmte binnen houdt. Dit levert gemiddeld een besparing van vijf procent op uw energieverbruik op per jaar.
Worden de dagen korter en donkerder, let dan wel op het volgende: de zijde waar het meeste licht op valt is de zijde die spiegelt. De spiegelende werking van privacyfolie ontstaat doordat het binnen donkerder is dan buiten, want daglicht is feller dan kunstmatig licht. Is het buiten donker en brandt binnen licht, dan helpt de spiegelfolie niet tegen inkijk en is het wél mogelijk om naar binnen te kijken. Het is dan verstandig om de jaloezieën of rolgordijnen te sluiten.

Spiegelfolie kopen

De folies zijn leverbaar in verschillende tinten: grijs brons (bruin), zilver (blauw) en goud. Ze hebben een levensduur van 10 jaar (buitenkwaliteit) tot 15 – 20 jaar (voor binnen aangebrachte raamfolie). Raadpleeg voor aanschaf eerst onze ‘Veelgestelde Vragen’ om te zien in welke situaties spiegelfolie de geschikte oplossing is. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen. Als u de aantallen en afmetingen weet, dan kunnen wij een vrijblijvende richtprijsopgave voor u maken, welke vergezeld wordt met en monsterstukje van de aangeboden folie.

Neem vrijblijvend contact op!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Spiegelfolie? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

Stel uw vraag

Persoonlijk advies?

Natale Dorigo

Natale Dorigo vertelt u graag meer.

Afspraak maken