TwitterFacebook
    Zonwerende folies Warmtewerende folies Energiebesparende folies

Veiligheidsfolie: 3 vragen over het ‘onzichtbare pantser’

persoon-foto.jpg22-11-2017 - Natale Dorigo

Laten we even bij het begin beginnen. Veiligheidsfolie is namelijk een transparante folie die is opgebouwd uit meerdere kristalheldere, dunne laagjes. De belangrijkste werking van veiligheidsfolie is dat het glassplinters bij elkaar houdt. Gooit iemand bijvoorbeeld een steen tegen een raam met veiligheidsfolie? Dan breekt het glas maar door de elasticiteit van de folie worden de krachten geabsorbeerd en worden glassplinters bij elkaar gehouden.

1. Is veiligheidsfolie beter dan isolatieglas?

Het antwoord is ja. Gewoon glas of gelaagd glas is sterk en gehard. Maar zit er eenmaal een barst in? Dan is het glas niet meer veilig. De ramen van kantoorpanden, scholen, kinderdagverblijven en gymzalen zijn daarom vaak beveiligd met een laag veiligheidsfolie. Op sommige locaties is dit zelfs verplicht en opgenomen in de Arbowet. Komt die harde bal tijdens een gymles onverhoopt toch tegen het raam? Dan houdt de veiligheidsfolie alles op z’n plaats.

Daarnaast is het aanbrengen van folie een minder grote uitgave dan het vervangen van alle ramen voor een sterker soort glas. Dat maakt veiligheidsfolie een duurzame oplossing. Wilt u, naast veiligheidsfolie, een isolerende laag? Het combineren van meerdere lagen folie is mogelijk bij Dorigo Rosbag. Hoe dat precies gaat, leest u in deze blog over isolerend glas.

2. Is de folie zichtbaar op het raam?

Nee, u kunt de folie van buitenaf niet zien zitten. Althans, als we het hebben over veiligheidsfolie. Veiligheidsfolie is namelijk transparant. Maar er zijn ook andere soorten folie die je, afhankelijk van de kleur, wel ziet zitten, zoals zon- en warmtewerende folie of energiebesparende folie.

Om de veiligheidsfolie zo onopvallend mogelijk te plaatsen, brengen we de folie soms zelfs binnen de raamsponning aan. Hierdoor ziet u de zijkant van de folie niet zitten. Dit is niet alleen beter voor het aanzicht, de folie kan nu ook beter tegen regenbuien. Zo blijft de folie langer mooi.

3. Zit er een maximale hoogte of lengte aan een raam voor het monteren van veiligheidsfolie?

Dorigo-Rosbag heeft al meer dan 45 jaar ervaring met het aanbrengen van veiligheidsfolie. Dus mocht het raam te groot zijn voor 1 stuk, dan kunnen we dat met gemak aan. We brengen dan meerdere ‘lappen’ veiligheidsfolie aan. We zorgen hierbij voor een haast onzichtbare naad. Deze wordt vaak horizontaal of verticaal aangebracht.

Veiligheidsfolie is dus een duurzame oplossing om uw ramen te verstevigen. Wilt u uw ramen veiliger maken, dan kunt u bij ons veiligheidsfolie bestellen. Wij komen graag bij u langs om het een en ander op te meten en om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen over onze doorvalbeveiligende folie?

Heeft u een andere vraag over onze folies? Onze foliespecialisten vertellen u er graag alles over. 

Neem vrijblijvend contact op!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Veiligheidsfolie: 3 vragen over het ‘onzichtbare pantser’? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

Stel uw vraag

Persoonlijk advies?

Natale Dorigo

Natale Dorigo vertelt u graag meer.

Afspraak maken