TwitterFacebook
    Zonwerende folies Warmtewerende folies Energiebesparende folies

Zes redenen om voor isolerende raamfolie te kiezen

persoon-foto.jpg4-07-2017 - Natale Dorigo

isolerende raamfolie

U hebt vast weleens gehoord van raamfolie. Folie die op ramen van kantoren en musea wordt aangebracht, om de hinderlijke bijeffecten van de zon verminderen of te laten verdwijnen. Na het lezen van deze blog weet u precies waarom bedrijven voor isolerende raamfolie kiezen.

Twee veelgestelde vragen

Meestal krijgen wij twee vragen wanneer het om isolerende raamfolie gaat. Houdt het de warmte buiten? Kan ik er doorheen kijken? Beide vragen kunnen wij volmondig met ‘ja’ beantwoorden. En vraagt u zich af of er een keuze is in type of kleur? Ook dat kunnen wij beamen, er zijn namelijk verschillende uitvoeringen. De verschillen zitten in de opbouw van de folie en daarmee in de doorzichtigheid. Daarnaast kunt u kiezen uit een aantal kleuren: grijs, brons (bruin), zilver (blauw) en goud.

Hoe werkt isolerende raamfolie?

In onze folies zijn metalen verwerkt. De hoeveelheid aan metalen bepaalt de reflectie van de folie. Hoe hoger de reflectie hoe beter de warmtewering. Het hangt dus van de ruimte en het gebruik van de ruimte af hoe hoog de reflectie moet zijn. Dankzij de folie wordt de zon getemperd en tegelijkertijd is er nauwelijks verlies van helder daglicht. Alleen de intensiteit van het zonlicht en de lastige straling worden aangepakt.

Kan ik nog steeds naar buiten kijken?

Het daglicht wordt door de folie gefilterd, waardoor het contrast met wat er zich buiten afspeelt groter wordt. Zelfs de kleinste details worden daardoor beter zichtbaar. Ondanks de folie op de ramen is het doorzicht van binnen naar buiten heel helder. De inkijk is echter minder, u ervaart meer privacy. De spiegeling aan de buitenkant wordt door een gekleurde laag gecamoufleerd. De overburen hebben dus geen last van de aangebrachte folie.

Voordelen van isolerende raamfolie

De toepassing van isolerende raamfolie levert de gebruikers van een pand of een ruimte een aantal voordelen op:

  • Minder warmte binnen en daardoor een prettiger werkomgeving
  • Verzachting van het zonlicht, waardoor het zicht naar buiten verbetert
  • Geen hinderlijk zonlicht op het beeldscherm
  • Energiebesparing omdat de airco of luchtbehandeling niet voluit hoeft te staan
  • Geen verkleuring van meubelen of schilderijen omdat het zonlicht gefilterd wordt
  • Veilige ramen omdat de folie het glas bij breuk bij elkaar houdt

Duurzaamheid en onderhoud

Het aanbrengen van isolerende raamfolie is specialistisch werk. Wilt u dat de folie tien jaar of langer (afhankelijk van de omgeving) meegaat, dan doet u er goed aan een expert in te schakelen. Onze monteurs zijn heel ervaren en voeren hun opdracht uit zonder dat u daar ongemak door ondervindt. De montage geschiedt namelijk zonder breekwerk of chemische middelen. Een andere prettige bijkomstigheid is dat het onderhoud van de behandelde ramen niet verschilt met die van gewone ramen.

Wilt u de gemakken van isolerende raamfolie ervaren? Of wilt u meer weten over onze technisch hoogwaardige producten? Dorigo-Rosbag is al 45 jaar specialist op het gebied van isolerende raamfolies. Wij helpen u graag bij uw keuze! Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Neem vrijblijvend contact op!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Zes redenen om voor isolerende raamfolie te kiezen? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

Stel uw vraag

Persoonlijk advies?

Natale Dorigo

Natale Dorigo vertelt u graag meer.

Afspraak maken