TwitterFacebook
    Zonwerende folies Warmtewerende folies Energiebesparende folies

Zonwering lichtstraat

persoon-foto.jpg22-10-2018 - Natale Dorigo

Een lichtstraat komt u op veel verschillende plekken tegen, zoals kantoorruimtes, klaslokalen en musea. Deze kunststof vlakken of bollingen zorgen voor natuurlijk zonlicht op donkere plekken. Prettig, want dat scheelt u een hoop extra lampen. Maar het kent ook een keerzijde, namelijk natuurlijke warmte. Doordat de zon op het glas schijnt, schiet de temperatuur onder de lichtstraten omhoog. Dorigo-Wierper biedt hier een oplossing voor: zonwering voor lichtstraten.

Voordelen zonwering lichtstraat

Zonwering voor lichtstraten is een geldbesparende en duurzame oplossing. De coating die Dorigo-Wierper hiervoor gebruikt, gaat wel 20 jaar mee. Het is een witte laag die zonlicht doorlaat, maar de ruimte niet langer onnodig warm maakt. Deze laag brengen we aan op de buitenzijde van de lichtstraat. Dezelfde coating gebruiken we ook als buitenzonwering voor lichtkoepels.

Dit zijn de voordelen:

  • Nauwelijks lichtverlies
  • 80% van de warmtestralen worden weerkaatst
  • 100% weerbestendig

Duurzame oplossing

Om de voordelen voor een vlakke lichtkoepel of lichtstraatbollen te behouden en de nadelen de kop in te drukken, wordt er vaak kalk gebruikt om de lichtstraten te voorzien van een filter. De kalk zorgt er alleen voor dat de ruimtes onnodig donker worden en het zorgt voor afbreuk aan uw ruimte. Bovendien is het vaak een tijdelijke oplossing, waardoor u binnen een aantal maanden weer de ladder op moet.

Ook screens voor lichtstraten hebben als nadeel dat ze vaak niet weerbestendig zijn en voor lichtverlies zorgen. Met onze speciale coating heeft u daar geen last van en het is ook nog eens een stuk voordeliger!

Professionele aanpak

Wij adviseren om zonwering voor lichtstraten enkel en alleen door professionals aan te brengen. Zo weet u zeker dat het netjes gebeurt. Bij Dorigo-Wierper krijgt u altijd de garantie dat u er heel veel jaren plezier van gaat beleven.

En een ander bijkomend voordeel: tijdens het aanbrengen zullen we de overlast zo minimaal mogelijk houden. De installatie die wij voor zonwering lichtstraten gebruiken, tast uw dakbedekking dan ook niet aan.

Maak een afspraak

Klinkt deze duurzame temperatuurregulator u als muziek in de oren? Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden voor zonwering voor lichtstraten of .

Maak direct een afspraak!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Zonwering lichtstraat? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

Stel uw vraag

Persoonlijk advies?

Natale Dorigo

Natale Dorigo vertelt u graag meer.

Afspraak maken