TwitterFacebook
    Zonwerende folies Warmtewerende folies Energiebesparende folies

Zonwering voor lichtkoepels: maak ruimtes weer koel en aangenaam

persoon-foto.jpg21-08-2018 - Natale Dorigo

Kantoorruimtes, fabriekshallen, galerijen, klaslokalen, musea en kinderdagverblijven. Grote kans dat u er kunststof koepels vindt. Lichtkoepels zorgen tenslotte voor natuurlijk licht op donkere plekken. In de winter doen er zich geen problemen voor. Maar in de zomer, als de zon de kans krijgt er flink wat uren op te schijnen, stijgt de temperatuur onder de lichtkoepels al snel.

Zonwering voor lichtkoepel

Vaak zien we dat mensen kalk op de koepels smeren om de zon buiten te houden. Dit ziet er helaas niet alleen slordig uit, het maakt ruimtes ook donkerder. Bovendien is het slechts een tijdelijke oplossing. Een andere kortstondige oplossing is het ophangen van een filterdoek aan de binnenzijde van de koepel. Maar een doek vangt, naast licht, ook veel stof op en wordt snel vuil.

Duurzame lichtkoepelzonwering

Kies daarom voor lichtkoepelzonwering. De zonwerende oplossing van Dorigo-Rosbag is duurzaam en de coating gaat meer dan 20 jaar mee. En het mooie is: het is slechts een eenmalige uitgave. De kunststof coating die wij gebruiken heet Sunspray’80. Het is een witte coating die we op de buitenkant van de lichtkoepel aanbrengen. We brengen hiervoor 2 dunne laagjes aan, kort na elkaar.

Dit zijn de voordelen van Sunspray’80 als zonwering voor lichtkoepels:

  • Nauwelijks lichtverlies
  • Weerkaatst 80% van de warmtestralen
  • 92% minder schittering op beeldschermen
  • Geschikt voor alle soorten glas en de meeste soorten kunststof
  • Garantie van de lichtkoepel blijft van kracht
  • Bestendig tegen ultraviolette straling
  • 100% weersbestendig

Sheddak, dakkoepel of lichtstraat

Zonwering voor uw lichtkoepel wordt enkel en alleen door professionals aangebracht. Waarbij de vakmensen van Dorigo-Rosbag oog hebben voor u en de overlast zo minimaal mogelijk houden. Daarnaast beschadigt de installatie die wij hiervoor gebruiken uw dakdekking niet.

Heeft u geen lichtkoepel maar een sheddak, dakkoepel of lichtstraat? Ook dan bieden we u graag een zonwerende oplossing aan. Interesse? Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden voor zonwering voor lichtkoepels of download de brochure.

Neem vrijblijvend contact op!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Zonwering voor lichtkoepels: maak ruimtes weer koel en aangenaam? Onze adviseurs vertellen u er graag over.

Stel uw vraag

Persoonlijk advies?

Natale Dorigo

Natale Dorigo vertelt u graag meer.

Afspraak maken