TwitterFacebook
    Zonwerende folies Warmtewerende folies Energiebesparende folies

Onduidelijke informatie over 'Isolatiefolie'

Er staat momenteel veel informatie over isolatie folies op het internet. Veel van die informatie is onduidelijk geformuleerd.

De term “isolatiefolie” wordt regelmatig gebruikt voor folies die hoofdzakelijk zonnewarmte buiten houden en nauwelijks de radiator warmte ’s winters binnenhouden. Natuurlijk is warmtewering ook een vorm van isolatie. Overweegt u een dergelijke folie aan te schaffen dan heeft u dus een folie die in de zomer warmte buiten houdt maar de kouval in de winter niet of nauwelijks tegen houdt.

Maatgevend voor isolatiefolie is namelijk de U-waarde. Deze waarde geeft de isolatie van een type glas of folie aan. Hoe lager deze waarde des te beter is het isolerend vermogen.

Een goed indicatie voor een echt isolerende folie is de Emissiviteit. De U-waarde van en glas- of folietype hangt hier namelijk sterk vanaf. De Emissiviteit van een glas- of folie type geeft aan in hoeverre een materiaal Ver-Infrarood straling (zoals bijv. radiatorwarmte) reflecteert, dus binnen houdt. Ook hier geldt weer dat hoe lager de Emissiviteit des te hoger de reflectie is.

Folies met een optimale isolerende werking hebben dus een lage Emissiviteit en daardoor ook een lage U-waarde.

Folies met een Emissiviteit van circa 0.30 of zelf 0.70 bieden een beperkte tot nauwelijks merkbare verbetering van de U-waarde van het glas. De isolerende werking van deze folies is dan ook uiterst beperkt.

Onze Energiebesparende folies hebben een Emissiviteit van 0.07 (LEP 35) en 0.09 (LEP 70).  Dit zijn waardes die de Emissiviteit van HR-glas benaderen en ze zijn ook de reden dat deze Energiebesparende folie een aanzienlijke verbetering in de U-waarde van het glas bereiken. Ruim 80% van de Ver Infrarood straling wordt door de energiebesparende folie gereflecteerd, dus binnen gehouden!

Dus als u overweegt een isolerende folie te gaan bestellen let dan goed op de

  • Emissiviteit (hoe lager hoe beter)
  • U-waarde van glas plus folie (in W.m²/K en ook hoe lager, hoe beter)