TwitterFacebook
    Zonwerende folies Warmtewerende folies Energiebesparende folies

Musea

Wat destijds uit hobby is ontstaan, is inmiddels uitgegroeid tot een goed ontwikkeld informatiecentrum voor het behoud van cultureel historisch erfgoed.

Bescherming tegen zonlicht!

Voor ieder museum, historisch gebouw, archief of bibliotheek vormt invallend buitenlicht een lastig aan te pakken probleem.

Kleuren verbleken en materialen verouderen onder invloed van licht. Warmte-instraling veroorzaakt wisselingen in de temperatuur en in de relatieve vochtigheid in de lucht. Reacties die U graag tegen wilt houden of heel sterk wilt vertragen.  Reacties die de waarde van de collectie negatief beïnvloed. 
Dorigo-Wierper heeft niet alleen een enorme kennis en ervaring op het gebied van ultraviolet, daglicht en infraroodlicht maar heeft die kennis ook nog enorm uitgebreid met betrekking tot het proces van preventieve conservering en wat er aangedaan kan worden. Opleidingen ter bevordering van deskundigheid omtrent preventieve conservering en het volgen van master classes heeft er toe geleid dat wij in staat zijn om met U mee te denken in het proces tegen verval en degeneratie van museale objecten.


Kasteel Rozendael
Om het verval tegen te gaan, zal men maatregelen moeten nemen. Maatregelen op het gebied van ultraviolet (UV) , de hoeveelheid daglicht en de hoeveelheid warmte-instraling. Dorigo-Wierper heeft samen met haar leveranciers producten ontwikkeld speciaal voor de museale instanties maar ook voor eenieder die zijn of haar kunstvoorwerpen wil beschermen.


Uiteraard laat Dorigo-Wierper de ontwikkelde producten eerst door onafhankelijke instanties testen. Testen op de kwalitatieve eigenschappen, op de hechting of installatie en op duurzaamheid want de ontwikkelde producten moeten lang meegaan. 10 tot 15 jaar behoeven geen uitzondering te zijn. Dorigo-Wierper zelf heeft al veertig jaar ervaring.


Kasteel Duivenvoorde
Uv – licht is, afhankelijk van de aard van het voorwerp, één van de bedreigingen voor kunst en antiek – een bedreiging die, naar men aan mag nemen, de aankomende decennia alleen maar groter zal worden


Door ons UV-filter, de CLS 200 wordt UV-straling tussen de 300 en 400 nm vrijwel geheel geëlimineerd zonder dat het de kwaliteit van het licht wordt aangetast. Het zichtbare licht wordt doorgelaten en er treedt geen kleurverschuiving op die de waarneming van het menselijk oog beïnvloedt.

Daglichttempering, het verantwoord verminderen van binnenkomend daglicht heeft Dorigo-Wierper volledig in de vingers. Dit kan met neutrale filters en/of in combinatie met andere vormen van goedgekeurde materialen. Alles vanuit het oogpunt van de collectie maar ook in relatie met het gebouw, esthetisch verantwoord. Dat is ook Dorigo-Wierper.

Dorigo-Wierper staaft haar advies niet alleen op eigen kennis maar indien nodig doet het een beroep op deskundigen vanuit de hele wereld, Het I.C.N. uit Amsterdam, The Madico University, Lintec Japan en nog vele anderen worden, zo nodig  geraadpleegd.


Gemeente archief  Bakel
Trots kunnen wij U meedelen dat reeds veel musea in Nederland en in België  onze producten hebben  toe gepast en zijn in ruime mate tevreden.

Zoals in vele cases het geval is, leveren wij graag maatwerk, maatwerk na overleg, bezoek en beoordeling, samengevat in een geheel vrijblijvend advies met prijsopgave.

Voorbeeld van een combinatie met  UV-wering, een vast daglicht temperend filter en een vlakgordijn. Het vlakgordijn is middels een handig systeem eenvoudig te verwijderen en weer terug te plaatsen. Simpel, mooi en effectief met de juiste bescherming en toch doorzicht.


Voorbeeld lichttempering,
daglichtfilter en speciaal gordijn

Zoologisch Museum Amsterdam
(Dierenpark Artis)

Natuurlijk zijn er verschillende oplossingen toepasbaar. 
Daglichtfiltering met 18%, 7% of een ander percentage en in verschillende kleuren.

Hier is er een stoffen daglichtfilter gemonteerd in een vast raamwerk. Gebogen ramen, de roede verdeling is en blijft goed zichtbaar, geen afbreuk aan de ruimte, makkelijk te verwijderen wanneer de ramen gewassen moeten worden.

Zoals U kunt zien zijn de mogelijkheden talloos. Wij staan U graag voor U klaar om U van een goed advies te voorzien.